Top Menu

Vanliga frågor

Varför ska jag använda mig utav Thaivisa.se?

Att ta sig till den thailändska ambassaden är inte så lätt för alla. Därför erbjuder vi denna tjänst för att enkelt kunna hjälpa till med allt som har med ansökan att göra.
Även regelverken runt de olika visumen kan vara väldigt svåra att helt förstå sig på. Därför har vi både svensk och thailändsk personal som har bra och aktuell koll på information angående visum till Thailand.
Är det några frågetecken angående ansökningsblanketter eller olika dokument som behövs så svarar vi gärna på frågor från våra kunder.

Är det säkert att skicka sitt pass med posten?

Ja, men för säkerhets skull så ska man använda sig utav rekommenderat brev när man skicka dyrbara saker med post. Så när vi skickar tillbaka passet med det nya visumet till dig med rekommenderat brev så behöver du ha en legitimation förutom passet för att kunna hämta ut brevet. Är det så att du inte har någon annan legitimation så kan du ange en annan person som mottagare.

Hur betalar jag?

Vi tar i nuläget endast betalt via PayPal, där du kan snabbt och säkert betala med ditt kort. Betalning sker vid köp av vår tjänst.

Vad händer om jag blir nekad visum?

Det är inte sannolikt att man blir nekad, men det händer. Om så skulle vara fallet så kommer vi givetvis skicka tillbaka alla handlingar. Om vi bär ansvaret för nekad ansökan så betalar vi även tillbaka våran serviceavgift, ambassaden behåller ansökningsavgiften även om visumet blir nekat.

Vad händer om passet/resehandlingar kommer bort?

I fall där vi är ansvariga för förlusten av pass/resehandlingar så kommer vi stå för vad det kostar att införskaffa nya. Vi kommer inte att betala ersättning för övriga problem som kan inträffa på grund av förlusten. Om det är så att fraktbolag tappat bort försändelsen så är det deras ansvar.

Hur mycket kostar det?

Kostnaden beror på vilket slags visum det är du behöver. För information om vilket visum just du behöver gå till Visum till Thailand
Priserna är inklusive moms, frakt, serviceavgift, samt ansökningsavgift.

Hur lång tid tar det?

Det tar en dryg vecka från det att du skickar din ansökan inklusive alla erforderliga dokument till du återigen har ditt pass. Ibland kan det ta längre tid om ambassaden har mycket att göra eller om det är helgdagar då ambassaden har stängt, så se till att ordna med visum i god tid.