Top Menu

Khao Lak – Ett lugnare alternativ till Phuket

Khao Lak kanske är mest känt som den plats i Thailand som drabbades allra hårdast av tsunamin 2004, men man får inte glömma att området idag har återhämtat sig efter katastrofen och nu är en fin turistort återigen.

Khao Lak

Khao Lak – Ett lugnare alternativ till Phuket

Khao Lak ligger i provinsen Phang Nga och består av en serie mycket fina stränder. Namnet betyder Lakberget och detta berg ligger i mitten av nationalparken Khao Lak Lam Ru. Khao Lak är ett bra alternativ för den som tröttnat på till exempel Phukets hetsiga atmosfär och istället vill besöka en plats som är något mindre exploaterad. Med det sagt så finns dock det mesta på Khao Lak som man normalt associerar med en turistort, så som restauranger, fina resorter, massage och diverse aktiviteter.

Det enklaste sättet att ta sig till Khao Lak är att flyga till Phuket och sedan ta en taxi hit. Det går även bussar från Phuket, men om du kommer med flyget så kan det vara svårt att ta sig till dem eftersom de inte går från flygplatsen. Du kan även ta bussen från bland annat Bangkok, Chumphon, Surat Thani och Ranong. Notera dock att inga av dessa bussar har Khao Lak som sin slutdestination, så håll reda på var du ska gå av.

Väl i Khao Lak så finns det en uppsjö av saker att göra. Här kan du dyka eller snorkla bland Surin- och Similanöarna med en av de många arrangörerna som finns, prova på att surfa, ta en golfrunda på en av de två golfbanorna, eller kanske ta en avslappnande massage.

Det finns gott om restauranger som serverar både thailändsk och utländsk mat, och det finns även ett urval av barer och pubar för den som vill förfriska sig. När det kommer till boenden så finns allt från fina och dyra resorter till billiga bungalows.

Inga kommentarer än.

Kommentera