Top Menu

Fem myter om Thailand

Thailand är ett land som de flesta har en åsikt om, även de som aldrig satt sin fot i landet, vilket har lett till att det finns en hel uppsjö av myter och missförstånd som florerar. Många är dom som har blivit varnade av familj och vänner om diverse saker innan en resa till Thailand. Nedan listar vi fem myter om Thailand.

Fem myter om Thailand

Fem myter om Thailand

1. Thailand har underutvecklad infrastruktur

Tror din familj hemma i Sverige att Thailand lider av dålig infrastruktur? Det finns ingen annledning att oroa sig, för att resa inom Thailand är tämligen enkelt, och så även att ta sig ut ur landet om en nödsituation skulle uppstå. Det finns över 20 flygplatser i Thailand, varav åtta är internationella. Det finns även tåg, omfattande bussrutter och moderna motorvägar.

2. Du kommer att bo i en bambuhydda med jordgolv

Tro inte på myter om att det endast finns halvrisiga boenden i Thailand. Det finns boenden med precis lika hög standard som i västvärlden i Thailand, och du behöver dessutom inte tömma bankkontot för att bo ett par nätter på en högklassig resort. Platt-TV, badkar, dubbelsäng, förvaringsutrymmen etc. I Thailand behöver du aldrig bo i en sunkig bungalow, om det inte är det du är ute efter förstås.

3. Du kommer inte att hitta det du behöver

Tvärt om så finns det ett stort antal butikskedjor där du kan hitta det mesta. På Tesco Lotus, Big C, Robinson eller Makro finns det mesta i matväg och även andra produkter, och behöver du byggmaterial så finns till exempel Home Pro. Det finns även gigantiska köpcentrum runtom i hela Thailand.

4. Thailand är bara för fyllon och sexturister

Visst finns det en mörkare sida av Thailand där missbrukare och sexturister håller till, men att landet inte skulle ha ofantligt mycket att erbjuda normala personer stämmer inte alls. Vackra vatten för snorkling och dykning, underbara stränder, lyxiga resorter, avskilda öar med tomma stränder, utflykter i djungeln och diverse andra äventyr. Städer så som Hua Hin och Chiang Mai är väldigt barnvänliga och håller lägre tempo än många andra turistorter. Sexturism och missbruk är bara det yttersta, bruna lagret på löken som är Thailand.

5. Thailands sjukvård är smutsig och farlig

Många verkar tro att sjuk- och tandvården i Thailand är osteriliserad, osäker och dålig rent generellt. Faktum är dock att Thailand är hem till ett stort antal sjukhus av internationell standard. På grund av de väldigt bra priserna så reste 2,5 miljoner utlänningar till Thailand under 2012 för sjukvård. De flesta av sjukhusen har personal som talar engelska, och många av läkarna har studerat i västerländska länder och använder den mest avancerade medicinska utrustningen. Kom dock ihåg att säkerställa att du är försäkrad innan du reser hit.

Vilka myter har du själv hört om Thailand som du vet inte stämmer?

Inga kommentarer än.

Kommentera